Personel Hareketliliği

GİTMEDEN ÖNCE

Personel Ders Verme Hareketliliği Çalışma Planı

Hem gönderen hem de misafir olunan yükseköğretim kurumu tarafından kabul edilen bir öğretim programının hareketliliğe ilişkin tarihlerin, genel amaç/hedeflerin, içeriğin ve beklenen sonuçların yer aldığı bir çalışma planıdır. Aynı zamanda davet mektubu yerine de kullanılmaktadır. Bu planın yanı sıra Üniversitemizin gidilecek Üniversite ile “staff teaching mobility” anlaşması yapmış ve geçerli kontenjanları belirlenmiş olmalıdır. Gidilecek Üniversite ile anlaşmamız yoksa Öğretim Üyelerimiz gitmek istedikleri üniversite ile Üniversitemize ait Erasmus+ Bilateral Agreement Teaching Staff Mobility anlaşması yapabilirler.

Personel Eğitim Alma Hareketliliği Eğitim Alma Çalışma Planı

Hem gönderen hem de misafir olunan yükseköğretim kurumu/işletme tarafından kabul edilen bir eğitim programının (training programme), hareketliliğe ilişkin tarihlerin, genel amaç/hedeflerin, içeriğin ve beklenen sonuçların yer aldığı bir çalışma planıdır. Aynı zamanda davet mektubu yerine de kullanılmaktadır. Bu planın yanı sıra Üniversitemizin gidilecek Üniversite ile “staff training mobility” anlaşması yapmış ve geçerli kontenjanları belirlenmiş olmalıdır. Gidilecek Üniversite ile anlaşmamız yoksa idari personelimiz gitmek istedikleri üniversite ile Üniversitemize ait Erasmus+ Bilateral Agreement Staff  Training Mobility anlaşması yapabilirler.

DÖNDÜKTEN SONRA

Personel Ders Verme Hareketliliği Katılım Sertifikası

Gerçekleştirilen ders verme hareketliliğinin hem gönderen hem de misafir olunan yükseköğretim kurumu tarafından kabul edildiğine dair onay mektubudur.

Personel Ders Verme Hareketliliği Nihai Rapor Formu

Gerçekleştirilen ders verme hareketliliğe ilişkin doldurulması gerken rapor formudur.

Personel Eğitim Alma Hareketliliği Nihai Rapor Formu

Gerçekleştirilen eğitim alma hareketliliğe ilişkin doldurulması gerken rapor formudur.

Personel Eğitim Alma Hareketliliği Katılım Sertifikası

Gerçekleştirilen eğitim alma hareketliliğinin hem gönderen hem de misafir olunan yükseköğretim kurumu/işletme tarafından kabul edildiğine dair onay mektubudur.