Sıkça Sorulan Sorular

SIKÇA SORULAN SORULAR

Fakülte ne zaman kurulmuştur?

Diş Hekimliği Fakültemiz; Resmi Gazete'de 17 Kasım 2013 tarih ve 3879111 sayı ile yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur.

Kurucu Dekan olarak 02 Eylül 2014 tarihinde Prof. Dr. Metin ORHAN atanmıştır.

Eğitim dili nedir?

Fakültemizin eğitim dili %100 Türkçe’dir.

Birinci sınıfta haftada 2 saat yabancı dil dersi okutulmaktadır.

"Yabancı Dil Muafiyet Sınavı"nda başarılı olan öğrenciler, 1. sınıfta okutulan yabancı dil dersinden muaf olurlar.

Eğitim nerede verilecek?

Fakültemizin eğitim ve öğretim faaliyetleri Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Etlik Yerleşkesi, 15 Temmuz Şehitler Binası'nda sürdürülecektir.

Kontenjanı kaç kişidir?

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında 41 öğrenci ile (40 normal kontenjan, 1 okul birincisi kontenjanı) eğitim faaliyetlerine başlamış, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında " 50 T.C vatandaşı + 1 okul birincisi + 12 yabancı uyruklu öğrenci + 3 mavi kartlı öğrenci "  olmak üzere toplam 66 yeni öğrencimizle eğitim faaliyetlerimiz devam edecektir.

Ortak kullanım protokolü ( afiliasyon ) nedir ?

AYBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, "Tepebaşı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi" ile ortak kullanım protokolü imzaladı. Fakültemizde eğitim alan mezuniyet öncesi (lisans) ve mezuniyet sonrası (uzmanlık/doktora) öğrencilerinin uygulamalı eğitimleri ve fakültemiz tarafından verilen sağlık hizmetleri, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tepebaşı Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Hastanesi'nde gerçekleştirilebilecektir.

Akademik kadro kaç kişiden oluşmaktadır?

2017 yılı itibariyle 11 öğretim üyesi (2 Profesör, 9 Yardımcı Doçent) ile eğitim verilecektir.

Kurum içi yatay geçiş ve kurum dışı yatay geçiş nedir, nasıl yapılır ?

Her Eğitim-Öğretim yılında belirli zaman, kontenjan ve kriterlerle tanınan öğrenci değişimleri yatay geçiş olarak adlandırılır. Daha ayrıntılı bilgiler için tıklayınız.

Başvuru hakkına sahip kişilerin ünvanı ne anlama geliyor ?

T.C vatandaşı: T.C vatandaşı olan kimseler

Yabancı öğrenci: T.C vatandaşı olmayan, ülkemizde eğitim amaçlı bulunan yabancı uyruklu kişiler ( Başvuru ve diğer bilgiler için tıklayınız. )

KKTC  uyruklu: KKTC vatandaşı olan kimseler

Mavi kartlı: Türkiye Cumhuriyeti'nde doğduğu için T.C. vatandaşı olan ve sonradan T.C. vatandaşlığını reddedip farklı bir ülkenin vatandaşı olan kişilerdir. Bu karta sahip kişilerin Türkiye'deki hakları korunur.