Gıda Zehirlenmesi

Gıda Zehirlenmesi

Gıda zehirlenmesinin oluşturacağı acil durumlar için belirlenen bazı önleyici ve sınırlandırıcı tedbirler aşağıdaki gibidir:

Gıda Zehirlenmesi İçin Önleyici Tedbirler:

  • Gıda ürünlerinin son tüketim tarihlerinin kontrolünün yapılması
  • Yemeklerin hijyenik koşullarda taşınması
  • Yemek servisi yapılan tabak, çatal, tepsi vs. temiz tutulması
  • Yemeklerden numune alınması Yemek servisi yapan personele eğitim verilmesi
  • Tüm personele genel hijyen eğitimi verilmesi

 

Gıda Zehirlenmesi İçin Sınırlayıcı Tedbirler:

  • Acil durum irtibat numaraları listesinin görünür yerlerde asılı olması
  • Yemek servisi yapan kişilerin uygun eldiven, bone, iş kıyafeti vb. kullanması



gıda zehirlenmesi