Bologna Bilgi Sistemi

Bologna Nedir?

Bologna Süreci, 2010 yılına kadar "Avrupa Yükseköğretim Alanı" oluşturmayı amaçlayan bir reform sürecidir. Hedeflenen Avrupa Yükseköğretim Alanı içerisinde yer alan ülke vatandaşları, yükseköğrenim görmek veya çalışmak üzere Avrupa'da rahatlıkla dolaşabileceklerdir. Bu amaç doğrultusunda 2001'den beri ülkemiz üniversiteleri bologna süreciyle ilgili hazırlıklarını sürdürmektedirler.(Detaylı bilgi için tıklayınız)

AYBÜ Meslek Yüksekokulu Bologna Süreci

Üniversitemiz Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne bağlı yüksekokulumuzda da Bologna ile ilgili ön hazırlık çalışmaları tamamlanmış olup, güncellemeler sistematik şekilde gerçekleştirilmektedir.

Yüksekokulumuza ait bologna sayfasında programınızla ilgili genel bilgileri bulabileceğiniz gibi, mezuniyet koşulları, değerlendirme yöntemleri ve program çıktılarını (mezun olduğunuzda ne gibi bilgi, beceri ve yeterliklere sahip olacağınızı) inceleyebilirsiniz.

Ayrıca programınız bünyesinde açılan bütün dersleri görebilir; her bir derse ait kaynakları, dersin 14 haftalık konu akışını, arasınav, ödev, proje ve yarıyıl sonu sınavlarının ders geçme notuna etkisini, her ders için ne kadar çalışmanız gerektiğini (AKTS iş yükü) ve dersle ilgili daha pek çok bilgiyi bu sayfada bulabilirsiniz.

Yüksekokumuz bünyesinde faliyet gösteren programlara ait Bologna Bilgi Paketi'ne ulaşmak için tıklayınız