TLT Kadro

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin AYHAN

Hüseyin Ayhan 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde Lisans derecesini ve 2004 yılında Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisansı derecesini tamamlamıştır. 1999-2000 yıllarında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Merkez Biyokimya Tıbbi Tahlil Laboratuvarı’nda görev yapmıştır. 2002-2015 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli kurumlarda görev almıştır. 2009 yılında girdiği Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalı’ndan 2015 yılında Doktora öğrenimimi başarıyla tamamlayarak mezun olmuştur. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. İlgi alanları arasında moleküler Filogeni, Genotiplendirme, genetik, tıbbi laboratuvar, sülük tedavisi (hirudoterapi), hayvan ekolojisi, biyoekoloji, biyoçeşitlilik, arachnida, zooloji, taksonomi gibi konular yer almaktadır.