Beslenme Hizmetleri Şube Müdürlüğü

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 47. Maddesi gereğince kurulan Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı öğrencilerimize barınma, sağlık, spor, kültür ve burs hizmetleri sunmakla beraber, öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin beslenme ihtiyaçlarını da karşılamaktadır. Bu amaçla 11 yemekhanemizde öğle yemeği, 2 yemekhanemizde akşam yemeği servis edilmektedir.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Beslenme Hizmetleri Şube Müdürlüğü Üniversitemiz öğrenci, idari ve akademik personelinin sağlıklı, doğru, kaliteli  beslenmelerine katkıda bulunmak, beslenme sorunlarına çözüm getirmek ve yemekhane, denetimini  yaparak hizmet vermektedir.

Üniversitemizin yerleşkelerindeki yemekhanelerde  öğrencilere  kaliteli yemek verilmektedir. Bu hizmeti gerçekleştirirken en önemli faktörün insan sağlığı olduğunun bilincinde olup, öğrencimize yönelik sağlıklı ve hijyenik ortamı sağlayan, en iyi koşullarda hazırlanmış, kişinin günlük alması gereken besin öğelerinden oluşan menü sunulmaktadır.

Yüklenici firma tarafından öğlen ve akşam olmak üzere iki öğün ve her öğünde dört çeşit yemek olarak verilmektedir. Yemek hizmetleri denetlemeleri Başkanlığımız bünyesinde sık sık yapılmaktadır. Bu denetim ve kontroller yemek pişirme ve hazırlamada kullanılan hammadde ve malzemelerin alımından başlayıp, mutfakta çalışan personelin, kullanılan malzemelerin, hijyen ve temizliğine kadar yapılmaktadır.

Yüklenici firma yemekleri yerleşkelerimize ısıyı ve havayı geçirmeyen termoboxlarda taşımaktadır. Yerleşkelerimize getirilen hazır yemekler servise hazırlanarak servis saatinde dağıtılmaktadır. Yemek servisi yapılan yerlere fırınlar kurularak yemeklerin sıcak ve taze kalması sağlanmaktadır. Servis saatleri yerleşkelerimizdeki bölümlerin öğle tatili göz önüne alınarak Daire Başkanlığımızca belirlenmektedir. Sunulan yemeklerden her gün numune alınarak 72 saat uygun koşullarda saklanmaktadır.

Ayrıca Yemek Teknik Şartnamemiz gereği Maddi durumu uygun olmayan  öğrencilerimize eğitim-öğretim dönemi içerisinde her yıl ücretsiz beslenme hizmeti verilmektedir.