Frequently Asked Questions

Uluslararası Öğrenci Ofisi

Henüz liseden mezun olmadığım için lise diplomamı alamadım. Bu durumdaki adayların ne yapması gerekiyor?

Liseden henüz mezun olmamış adayların, liselerinden bu dönemin sonunda mezun olabileceklerine dair resmi bir yazı (geçici mezuniyet belgesi) sunmaları gerekmektedir. Eğer lise diplomanız aynı zamanda sınav sonucunuz olacaksa bu durumda başvuru yapabilmek için diplomanızı almış olmanız gerekmektedir.

Başvuru koşulları nelerdir?

Her yıl başvuru koşulları web sitemizin ilgili sayfasında yayınlanır. Başvuru zamanı gereken bilgiler için tıklayınız.

Başvuru zamanını nasıl öğrenebilirim?

Başvuru zamanı ve öğrenci alım kontenjanları üniversitemizin web sitesinin ilgili sayfasında her yıl başvuru zamanından önce yayınlanır. İlanı görmek için tıklayınız.

Başvuru işlemleri nasıl yapılmaktadır?

Öncelikle online başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Form bilgisi için tıklayınız.  Online başvuru için tıklayınız.  Online başvuru sonrasında, başvuru durumunuzu sistemden kabul etmeniz gerekir. Başvuru durumunuz “değerlendirme” aşamasında göründüğü zaman sisteme yüklediğiniz tüm belgeleri ilanda belirtilen adrese göndermeniz gerekir. Başvuruda bulunduğunuz program sayısınca kopya göndermeniz gerekmektedir.

Başvuruda kabul edilen diplomalar/Sınavlar ve minimum puanlar nelerdir?

Gereken bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru ya da kayıt işlemleriyle ilgili sorun yaşadığımda kimden yardım alabilirim?

Başvuruyla ilgili her türlü sorularınızı yurtdisi_ogrenci@ybu.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.

Üniversite Yurtdışı Kontenjanından yerleşen öğrencilere burs imkânı sunar mı?

Üniversitemizin sunduğu özel bir burs imkanı bulunmamaktadır.

Yurt Dışında Yapılacak Vize işlemleri nelerdir?

Yapılacak işlemler için öğrenci bilgilendirme formunu okuyunuz. Form için tıklayınız.

Türkiye’ye gelince yapılması gereken İşlemler (İkamet İşlemleri) nelerdir?

İkamet Tezkeresi Aldıktan Sonra Yapılacak İşlemler (Bildirim İşlemleri) nelerdir?

Kalacak yer sorununu nasıl çözebilirim?

Kalacak yer bulma sorumluluğu tamamen öğrencilere aittir.

Öğrenim ücretleri nelerdir?

Öğrenim ücretleri her yıl senato kararına göre değişir. Öğrenim ücretleri tablosu web sayasımızda her yıl güncellenerek yayınlanır. 2017-2018 öğretim ücreti tablosu için linki tıklayınız.

YÖS sınavına girmem gerekiyor mu?

Üniversitemizin Yurtdışı Öğrenci Alım Koşullarında belirtilen şartları sağlayan adaylar başvuru yapabilir. Yönerge için tıklayınız.

Sağlık sigortasını nasıl yaptırabilirim?

Yabancı uyruklu öğrenciler, öğrenim görecekleri okullara ilk kayıt yaptırdıkları tarihten itibaren, devletin sunduğu genel sağlık sigortası haklarından yararlanabilmek için  SGK’ya üç ay içinde yazılı talepte bulunmaları gerekir. Bu talepte bulunmayan yabancı uyruklu öğrencilere ise, öğrenim süresince bir daha genel sağlık sigortası tescili yapılmaz.Bu nedenle yabancı uyruklu öğrencilerden genel sağlık sigortası almak isteyenlerin okullarına ilk kayıt yaptırdıkları tarihinden itibaren üç aylık süre içerisinde SGK’ya yazılı olarak talepte bulunmaları gerekir.

Derslere başlamam için yabancı dil belgesi gerekiyor mu?

Eğitim dili %100 İngilizce olan bölümlere yerleştirilen öğrencilerin kayıtlı olduğu bölümün derslerini alabilmeleri için İngilizce yeterliliklerini gösteren belge ibraz etmeleri gerekir. Geçerli belge ve puanlar için tıklayınız.  Eğitim dili %100 Türkçe olan bölümlere yerleştirilen öğrencilerin kayıtlı olduğu bölümün derslerini alabilmeleri için Türkçe yeterliliklerini gösteren belge ibraz etmeleri gerekir. Bölüm derslerine başlayabilmek için Ülkemizdeki Üniversitelerden ya da uluslararası geçerliliği olan bir kuruluştan Türkçe B1 sertifikasını ibraz etmeleri gerekir.

Hangi yerleşkede eğitim göreceğim?

İngilizce Hazırlık Dersleriniz Etlik Milli İrade Binası C Blokta olacaktır. Türkçe Hazırlık dersleriniz Cinnah Yerleşkesi DİLMER’de olacaktır.  Programlara göre eğitim verilen yerleşkeler için tıklayınız.

Öğrenci Kimlik Kartımı Nasıl Alabilirim?

İlgili programa kayıt yaptırdıktan sonra kimliğinizi öğrenci işlerindeki ilgili personelden alabilirsiniz. Kimliğiniz kayıp etmeniz halinde kimlik kayıp formu doldurup belirlenen kayıp bedeli ödendikten sonra yeni bir kimlik alabilirsiniz. Form için tıklayınız.

Uluslararası öğrenciler değişim programlarından yararlanabilir mi?

Evet, uluslararası öğrenciler değişim programından yararlanabilir. Detaylı bilgilere http://ybu.edu.tr/dib/ web sayfasından ulaşılabilir.